مالدیو به زبان انگلیسی Maldives جزیرهای در اقیانوس هند واقع در جنوب غربی هند. پایتخت آن ماله است. جمعیت این کشور حدود ۴۲۷٬۰۰۰ نفر و واحد پول آن روفیه است.
زبان رسمی این کشور دیوهی نام دارد که زبانی هندواروپایی است و همانندیهایی با زبان سینهالی قدیم دارد. مردم آن از قوم مالدوی هستند که تبارشان به مردم سریلانکاو هند (آمیخته آریایی و اروپایی میرسد و رگههایی از اعراب نیز در میان آنها وجود دارد. هم زبان و هم مردم آن با نام دیوهی نامیده میشوند که واژه دیبـَجات و دیباجات که در فارسی و عربی در قدیم برای مالدیو به کار میرفت نیز شکلی از همین واژه دیوهی است.
دین رسمی این کشور اسلام است و پیروی از دیگر ادیان در ملأ عام ممنوع و قابل پیگرد قانونی است. مالدیو در سال ۱۹۶۵ از بریتانیا مستقل شد.
مالدیو هم از نظر جمعیت و هم مساحت کوچکترین کشور قاره آسیا است. زمینهای این کشور به طور میانگین 1.5 متر از سطح دریا ارتفاع دارند و بنابر این کمارتفاعترین کشور جهان بهشمار میآید. بلندترین نقطه این کشور تنها ۲٫۴ متر ارتفاع دارد. ماله، پایتخت مالدیو ۱۰۴ هزار نفر جمعیت دارد و به طور سنتی محل اقامت شاه و تاجگذاریها بود.
جزایر مالدیو از مکانهای جذاب برای غواص ها است و ایستگاههای غواصی زیادی در این جزایر وجود دارد.
چه غذایی در مالدیو بخوریم؟
لذیذترین غذاهایدریایی را در می توانید در بهترین تمامی رستوران های مالدویو که با مجرب ترین اشپزها و تازه ترین و مرغوب ترین مواد اولیه تهیه می شود نوش جان کنید
پیشنهاد می کنیم غذاهای دریایی از جمله Aspasia-Ksenia که از گوشت میگو تهیه میشود و یا Masbai که ترکیب برنج و ماهی استا حتما در سفر خود میل کنید تا با ذائقهی مالدیویها آشنایی بیشتری پیدا کنید .
مردم مالدیو از نژاد مردم سریلانکا و هند می باشند و فرهنگ آنها تحت تاثیر همین دو کشور است.
در این میان به بخشی از غذاهای محلی و لذیذ مالدیو اشاره میکنیم
گارودیا: یک غذای سنتی شامل برنج و ماهی است که همراه فلفل تند و پیاز سرو میشود
ماس هونی که یک وعده غذایی کامل برای صبحانه، شامل ماهی دودی و نارگیل رنده شده
فیهونو ماس: ماهی با فلفل قرمز
هدیکا: یک میانوعده خوب که از ماهی درست شده و در روغن سرخ شده و در بیشتر رستورانها یافت میشود
باجیا : یک شیرینی خوشمزه شامل ماهی ، نارگیل و پیاز
گولها: شیرینیهای توپی شکل از ماهی دودی
کیمیا: ماهی سرخ شده رولت شده
کولهی بورکیبا: کیک ماهی ادویه دار
تلولی ماس: ماهی سرخ شده با فلفل قرمز و سیر